Begeleiding voor het hele gezin

Totaal pakket

Bij Vrijbuiten krijg je het totaalpakket, in 1 persoon. Dit betekent dat de begeleiding van het gezin op het gebied van voeding en op het gebied van coaching op 1 lijn zit. Geen lange wachttijden, geen miscommunicatie tussen verschillende begeleiders. Een begeleider die er is voor jou en het hele gezin.

Als je andere voeding nodig hebt

Het kan zijn dat er iemand in het gezin is die andere voeding nodig heeft. De oorzaken hiervan kunnen heel divers zijn. Zoals; ondergewicht, overgewicht, ziekte (bijvoorbeeld diabetes),  slechte voedingsgewoonten, acné, sporten op hoog niveau, en nog veel meer. Dat betekent dat die persoon zijn voedings en leefgewoonten zal veranderen om (weer) gezond te worden. Dit raakt iedereen in de omgeving. Er zullen andere boodschappen worden gedaan, anders worden gekookt en anders worden geleefd. Dat is niet iets wat je zomaar even doet. En het roept vaak veel weerstand op bij degene die het betreft, en bij de andere leden in het gezin. Om zo’n verandering goed en prettig te laten gebeuren is begeleiding van het hele gezin nodig. Ondersteuning op het gebied van voeding en op het gebied van veranderen.

Veranderen binnen een gezin, hoe doe je dat?

Een goede mindset en een positieve houding is het allerbelangrijkste bij veranderingen. Als je wilt veranderen en weet waarvoor je het doet, hou je het makkelijker vol. Wees voorbereid op terugval en moeilijke momenten. Bedenk van tevoren hoe je hiermee om zal gaan. Maak van tevoren een plan en een tijdspad; wat ga je wanneer veranderen en hoe, enzovoort, enzovoort.

Een echte verandering kost tijd, moeite en inzet. Gelukkig levert het je uiteindelijk heel veel op en is het de moeite meer dan waard! Als je kiest voor begeleiding van het hele gezin, kan iedereen die begeleiding krijgen welke nodig is om de verandering te ondersteunen. Tijdens veranderingen komt iedereen namelijk andere kuilen en hobbels in de weg tegen. Aandacht voor deze individuele kanten is belangrijk om de verandering te laten slagen.