In je kracht staan

In je kracht staan, wat houdt dat in en hoe doen je dat? Je wilt jezelf zijn, weten wat je kan en waar je talent ligt. Je wilt zelfvertrouwen en ook in moeilijke situaties jezelf blijven. Authentiek zijn, jouw eigen unieke zelf zijn en dat uitstralen. Het gaat hier om een liefdevol jezelf zijn. Niet egoïstisch, of over de rug en het welzijn van anderen. Authentiek zijn en tegelijkertijd de authenticiteit van anderen respecteren. Dit kan door oefeningen en stimuleren van het derde chakra.

authentiek zijn, het derde chakra

Het gaat om een zachte kracht die bereikbaar is voor iedereen. Voorvolwassenen en ook voor kinderen en jongeren. Als ouder, opvoeder, verzorger, broer zus en vriend kan je dit aan anderen leren. Ten eerste door het goede voorbeeld te geven, door te laten zien en merken wie je bent en wat jij belangrijk vindt. En tegelijkertijd respect te hebben voor wie de ander is, volwassene, tiener of kind. Iedereen in zijn waarde laten en interesse tonen voor de ideeën gedachtes en waarden van die ander. Zonder te proberen deze te veranderen of erover te oordelen. Ten tweede door oefeningen te doen die het derde chakra stimuleren.

De zachte kracht van het derde chakra

derde chakra
Gouden smoothie

Om in jou eigen zachte kracht te kunnen staan is het belangrijk dat je weet wie je bent. De energie die jou hierbij kan helpen, zit in jou lichaam, letterlijk. Dit wordt een chakra genoemd. Een chakra is een energiepunt in je lichaam. Niet statisch, maar in een ronddraaiende beweging als een wiel. Er zitten zeven van deze energiepunten in je lichaam. Het derde chakra heet Manipura, schitterend juweel. De kleur is geel ofwel goud. De plaats is boven je navel. Als je je pink op je navel plaatst en je hand op je buikt zit je hand op je derde chakra. Dit wordt ook wel de zonnevlecht genoemd. Dit chakra staat voor identiteit, eigenwaarde, keuzes kunnen maken en innerlijke kracht. Het element wat bij dit chakra hoort is vuur. Door gericht te werken met dit chakra versterk je jou zachte authentieke energie.

Het derde chakra stimuleren

Om dit chakra te stimuleren en zo jou eigen kracht te versterken kan je een aantal oefeningen doen. Bepaalde voeding eten, en zorgen voor warmte in je lichaam. Heel eenvoudig is bijvoorbeeld een pittige gele smoothie drinken of een kop kamillethee drinken. In de zomer lekker buiten zijn in de zon of in de winter een haardvuur aansteken. Kortom alles dat met warmte en vuur te maken heeft koestert het derde chakra.

Wil je meer gericht aan het derde chakra werken dan kan dit door een (meditatie)oefening waarin je bewust naar je buik ademhaalt. Hierbij kan je de mantra “RAM” herhalen, deze klank hoort bij de Manipura. Er worden verschillende meditaties aangeboden op Youtube.

Voor het recept voor de gele smoothie, kan je kijken op facebook of instagram van Vrijbuiten.

Geniet van het recept en van wie jij bent en geniet van de mensen om je heen.

Namasté prachtig mens.

Een uitgebreide uitleg over het derde chakra kan je vinden op de site reiki-lotus

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *