Jeugdcoaching

jeugdcoaching
Voel je vrij

Gaat het niet goed op school? 

Voel je je somber en trek je je terug?

Heb je weinig zelfvertrouwen?

moet je een studiekeuze maken en lukt dit niet?

Heb je vragen over relaties, (homo)seksualiteit? 

Gaan je ouders scheiden, of is er iemand overleden?

In al deze en in veel andere situaties kan indiviuele jeugdcoaching jou weer op weg helpen.

Jeugdcoaching in de praktijk

Bij individuele coaching gaat het om jou! Hoe jij je voelt, en wat er in jou leven gebeurd. Alles heeft invloed op jou, hoe jij je voelt en hoe je over jezelf denkt. Het is goed om hulp te krijgen als er situaties zijn die je niet kan veranderen. Tijdens de coaching werken we samen en maken we een plan zodat je anders met de situatie om kan gaan en je beter gaat voelen. We werken bij jeugdcoaching met allerlei technieken en methodes, zowel binnen als buiten. Naast het praten met elkaar, werken we creatief door middel van klei, vilt, schilderen en tekenen of andere technieken. Er wordt fysiek gewerkt, door middel van (bal)spel, “angerwork” (je boosheid uiten) en buiten lopen. En we werken aan ontspanning door ademhalingsoefeningen, meditatie en visualisaties. Zo zorgen we ervoor dat de situatie van alle kanten onderzocht en verbetert wordt. Alles wat dan veranderd blijft ook beter hangen waardoor je niet meer in het oude gevoel en gedrag terugkomt.

Voor wie is jeugdcoaching

Als je 16 jaar of ouder bent, ben je medisch meerderjarig. Dit betekent dat je zelf jongerencoaching in kan zetten als jij hulp wilt in een bepaalde situatie. Soms is het prettig om met een onpartijdige buitenstaander van gedachten te wisselen.  Jeugdcoaching is vanaf 16 jaar zonder tussenkomst van je ouder(s) mogelijk. Als je tussen de 12 en 16 jaar bent, zijn je ouders medisch gezaghebbend. Dat betekent dat zij beslissen of je wel of geen coaching krijgt. Het is niet zo dat de dingen die besproken worden tussen jou en de coach, meteen met de ouders worden besproken. De keuzes die we hierin maken, overleggen we samen.

Jeugdcoaching is voor jongeren van 12 tot 16 jaar en voor jongeren van 16 tot 20 jaar die zonder tussenkomst van hun ouder(s) coaching willen, is er een speciaal studententarief. Neem vrijblijvend contact met mij op om te informeren naar de mogelijkheden.