Jeugd- en Kindercoaching

Als je extra steun kunt gebruiken

kindercoaching
Voel je vrij

Opgroeien is een uitdaging! Zeker als er zoveel gebeurd in de wereld om je heen, als verhuizing, scheiding van ouders, overlijden van mensen van wie je houdt, zieke familieleden, gepest worden, onzekerheid, faalangst enzovoort . En soms kan het leven zelf de uitdaging zijn. Dan ben je geboren met hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid, autisme, ad(h)d…. Het belangrijkste is dat je opgroeid met een gevoel van levensvreugde, met liefde voor jezelf en de mensen om je heen. Met het gevoel dat er onvoorwaardelijk van je wordt gehouden, wat er ook gebeurd. Als dat niet lukt kan jeugd- of kindercoaching je ondersteunen.

Helaas is dat gevoel van balans en levensvreugde soms ver te zoeken en is het levens alles behalve leuk en liefdevol. In die tijd hoef je er niet alleen voor te staan. Met mijn begeleiding leer je de kracht in jezelf te vinden om zelf de liefde voor je leven terug te vinden.

Het gaat om hoe jij je voelt, en wat er in jouw leven gebeurd. Alles heeft invloed op je, hoe jij je voelt en hoe je over jezelf denkt. Het is goed om hulp te krijgen als er situaties zijn waar jij je slecht bij voelt. Tijdens de coaching werken we samen en maken we een plan zodat je anders met de situatie om kan gaan en je beter gaat voelen. We zorgen ervoor dat jij jouw unieke innerlijke kracht terugvindt en je deze bewust leert in te zetten.

Voor wie is jeugd- of kindercoaching

Jeugd- en kindercoaching is voor alle jongeren vanaf ongeveer 8 jaar. Tot je 16 jaar bent, zijn je ouders medisch gezaghebbend. Dat betekent dat zij beslissen of je wel of geen coaching krijgt. Het is niet zo dat de dingen die besproken worden tussen jou en mij, meteen met je ouders worden besproken. De keuze wat wel en niet vertelt wordt, overleggen we samen. Tot je 16 jaar bent regelen je ouders de coaching, zij maken een afspraak. Het is natuurlijk wel belangijk dat jij het ook wilt. Als je 16 jaar of ouder bent, ben je medisch meerderjarig. Dit betekent dat je zelf jongerencoaching in kan zetten als jij hulp wilt in een bepaalde situatie. Soms is het prettig om met een onpartijdige buitenstaander van gedachten te wisselen.  Jeugdcoaching is vanaf 16 jaar zonder tussenkomst van je ouder(s) mogelijk. Hiervoor is ook een speciaal jongerentarief, neem hiervoor contact met mij op.