Gezinsbegeleiding

Aandacht voor elk gezinslid

Als er tijd en ruimte nodig is voor meerdere gezinsleden is gezinsbegeleiding een oplossing. Is er veel gebeurd in jullie leven en lukt het niet de boel weer op de rit te krijgen? Heb je het gevoel geleefd te worden in plaats van bewust te leven? Met gezinsbegeleiding kies je voor een totaalaanpak. Voor jezelf als ouder, voor je partner en voor je kind(eren).

Voor welke situaties is gezinsbegeleiding geschikt

gezinsbegeleiding
Samen bereik je meer

Om een beeld te krijgen wanneer gezinsbegeleiding geschikt is, kan je kijken naar de volgende situaties. Staat jouw situatie er niet bij, geen probleem. Neem contact met me op en we kijken samen wat ik voor je kan betekenen.

  • samengestelde gezinnen
  • eenoudergezinnen
  • in de periode na een ingrijpende gebeurtenis
  • behoefte aan een gezonde leefstijl
  • kinderen in een uitdagende periode
  • opvoedvraagstukken
  • gezondheidsvraagstukken (naast medische begeleiding)

Een systemische aanpak

In een gezin ben je allemaal verbonden, je hebt hierdoor ook invloed op elkaar. Door iedereen in een gezin te betrekken bij de nieuwe aanpak worden veranderingen sneller geaccepteerd. Met een systemische aanpak word bedoeld dat de invloed die iedereen heeft een belangrijk onderdeel is van de begeleiding. Holistisch betekent dat we niet alleen mentaal aan de slag gaan. We nemen alle onderdelen van het leven mee in de begeleiding; voeding, leefstijl, opvoeding, emotionele ondersteuning, cognitieve ondersteuning en de zingeving in het leven. Een totaalaanpak die positief ingrijpend is.

Wat krijg je bij gezinsbegeleiding

Als je gaat voor gezinsbegeleiding loop een een langere periode mee met jou en jouw gezin. Ik kom ongeveer 1 keer in de maand bij jou thuis en samen pakken we stap voor stap de knelpunten aan. die jij ervaart in je gezin. We kijken naar wat er kan veranderen om de rust en de balans te herstellen. We werken aan opvoedvraagstukken, voeding, vitaliteit, emotionele balans enz. Omdat ik bij je thuis kom krijg ik een goed beeld en kan ik gericht op de behoeften van jouw gezin werken. En jullie gaan ook aan het werk, met kleine opdrachten die de nieuwe ingeslagen weg ondersteunen.

Contact